Brayden Meyer, AUS, STIHL TIMBERSPORTS World Championship 2019

STIHL TIMBERSPORTS® VERDENSMESTERSKAP OG EUROPEAN TROPHY 2020

Etter nøye overveielse av den pågående globale pandemien, meddeler vi i dag den vanskelige beslutningen om å innstille samtlige internasjonale konkurranser i 2020. Dette innebærer verdensmesterskapet individuelt og på lag, samt European Trophy. VM skulle arrangeres 7. og 8. november i Gøteborg, og European Trophy skulle arrangeres 23. august i Windsor Great Park i Storbritannia. Beslutningen er tatt på bakgrunn av respekt for helse og omtanke for atleter, publikum og ansatte. Vi undersøker mulighetene for å arrangere Europeoan Trophy og det individuelle verdensmesterskapet uten publikum i slutten av året.

Med tanke på at situasjonen stadig er i endring med tanke på regler og retningslinjer om sosiale sammenkomster, smittespredning og globale reiseregler, forventer vi dessverre ikke at vi har tilstrekkelig forutsigbarhet for å planlegge og avholde våre internasjonale arrangementer i 2020 som offentlige arrangement. 

Beslutningen er tatt i samråd med våre samarbeidspartnere Partille Arena i Gøteborg og BBC Countryfile Live i Storbritannia. Vi tar sikte på å arrangere begge mesterskapene sammen med våre samarbeidspartnere i fremtiden.  

Alternativ planlegging internasjonal sesong
Vi har planlagt et provisorisk alternativ for å gjenoppta den internasjonale konkurransesesongen og arrangere minst ett av de to mesterskapene under sikre og kontrollerte former. Dette vil si at det foregår uten publikum og mot slutten av 2020. For øyeblikket planlegges European Trophy for søndag 8. november i Bavara Film Studios i München, Tyskland, for å la europas fremste atleter kvalifisere seg for neste års World Trophy (tidligere Champions Trophy). I tillegg tar vi sikte på å arrangere et individuelt verdensmesterskap som avslutter sesongen den 29. november, på samme sted. Der vil verdens 12 beste atleter konkurrere mot hverandre i STIHL TIMBERSPORTS® individuelle VM. Dessverre utgår årets lag-VM. 

Disse alternative planene vil kun arrangeres dersom det kan gjennomføres i henhold til lokale sikkerhetsrestriksjoner, globale reisedirektiv og i tråd med myndighetenes råd og retningslinjer.  

Vi jobber tett med vår medisinsk ansvarlige for å utarbeide gjennomførbare hygienerutiner for å beskytte alle deltakere. På grunn av den stadig skiftende situasjonen kommer vi til å ta en endelig beslutning basert på rådende omstendigheter, og informere så snart det er mulig.  

Hvis du allerede har kjøpt billetter til en kommende STIHL TIMBERSPORTS® konkurranse eller for mer informasjon om konkurranser som er påvirket, se https://www.partillearena.se/event/timbersportsog https://www.countryfilelive.com/windsor-great-park/countryfile-live-cancellation.

STIHL TIMBERSPORTS® Norden
Beslutningen om et eventuelt Nordisk Mesterskap kommer til å tas i forbindelse med mulighetene for et individuelt VM i München. Dersom et individuelt VM ikke kan gjennomføres på grunn av de rådende omstendighetene, utgår dessverre også årets Nordiske Mesterskap. Oppdatering kommer løpende når beslutningen er tatt. 

Helse og sikkerhet fortsetter å være vår høyeste prioritet, for publikum, atleter og alle involverte. På bakgrunn av dette forlenger vi beslutningen om å innstille alle nordiske TIMBERSPORTS® arrangement til og med ut august 2020, på grunn av den rådende COVID-19 pandemien. 

Ytterligere beslutning om eventuell forlengelse utover august 2020 vurderes fortløpende av STIHL TIMBERSPORTS® Norden basert på hvordan situasjonen utvikler seg. Vi forbeholder oss retten til å innføre ytterligere tiltak dersom situasjonen krever det.  

Takk for forsåtelsen, og ta vare på dere selv!