VM 2019

Det svenske landslaget setter ny nordisk rekord i lag-VM

Målet om å bli det beste laget i Europa ble for tøft for svenskene under gårsdagens lag-VM i Timbersports, og de endte til slutt på en syvendeplass.

Da det svenske laget i Timbersports reiste til Praha var målet å reise hjem som det beste europeiske laget. Dagen startet derimot ikke som planlagt, og det ble vanskelig å nå målet. I åttendedelsfinalen møtte de Storbritannia, som måtte se seg slått av et sultent svensk lag. Men i kvartfinalen tok det slutt da de møtte storfavoritten New Zealand. Svenskene endte som tredje beste europeiske lag.

– Vi ser at det er noen andre i Europa som står på og også gjør jobben sin. De er flinke, det skal de ha, men vi kommer tilbake, sier Ferry Svan.

Ny nordisk rekord
Til tross for tapet mot New Zealand gikk svenskene av scenen med hodet hevet. Etter en sterk innsats slo de til med ny nordisk rekord, og den nye tiden på et drøyt minutt, 1:00:35, er en forbedring med drøye tre sekunder.

– Jeg er kjempefornøyd med lagets innsats og at vi avslutter på topp mot New Zealand, vi kunne ikke gjort det bedre, sier Calle Svadling.

Norge slått ut i 16-delsfinalene
For det norske laget gikk det ikke helt veien i går kveld. Gutta tok seg videre fra last chance-gruppen der de med tiden 1:16:04 fikk en knepen seier over Italia. Men i neste runde ble Polen for sterke, og det norske landslaget var ute av dansen. 

– Det føles helt OK, vår plan var å ta oss til en kvartsfinale, men dessverre nådde vi ikke helt opp. Vi gjør noen småfeil, men det føles bra både psykisk og fysisk, så nå får vi reise hjem og trene og analysere, sier Vebjørn Sønsteby. Svenskene har vært hakket bedre enn nordmennene i hele år, men de norske gutta gir seg ikke uten kamp.

– For å slå Sverige må vi trene mer og lokke til oss flere atleter. Vi er ikke så langt bak, men akkurat nå savner vi noe, konstaterer Vebjørn.

Australia beholder tittelen som verdensmester
Kvelden endte med en kamp mellom de store nasjonene USA, New Zealand og Australia. Samtlige så sterke ut og var sultne på gull. I finalen sto det mellom Australia og New Zealand. Det ble en jevn kamp mellom kjempene som er store favoritter både i lag og i kveldens individuelle konkurranse. Det er også disse lagene som har flest verdensmestertitler i beltet. Etter en nervepirrende finale var det tittelforsvarer Australia som nok en gang kunne heve trofeet over hodene.

Ferry Svan konkurrerer individuelt i VM

I kveld skal de tolv beste atletene i Timbersports gjøre opp om verdensmestertittelen i det individuelle VM. Svenske Ferry Svan er eneste individuelle deltaker fra Norden, og skal representere Sverige individuelt for første gang i sin Timbersports-karriere.

– Jeg ser at jeg er i god form og har gjort det bedre for hvert heat, så det skal bli kult å konkurrere og vise hva jeg er god for i morgen, sier en konkurranseklar Ferry Svan.

– Ferry kan helt klart nå til Hot Saw-runden. Han har vist at han er i form og at han har viljen, sier Vebjørn.

Resultat lag-VM 2019
1. Australia
2. New Zealand
3. USA
4. Polen
5. Tsjekkia
6. Canada
7. Sverige
8. Tyskland
9. Sveits
10. Østerrike

14. Norge

Historikk verdensmestere

År Sted Verdensmester lag Verdensmester individuelt
2019 Praha, Tsjekkia Australia  
2018 Liverpool, Storbritannia Australia Laurence O'Toole, AUS
2017 Lillehammer, Norge New Zealand Jason Wynyard, NZL
2016 Stuttgart, Tyskland Australia Jason Wynyard, NZL
2015 Poznan, Polen Australia Jason Wynyard, NZL
2014 Innsbruck, Østerrike Australia Jason Wynyard, NZL
2013 Stuttgart, Tyskland New Zealand Brad de Losa, AUS