Den norske atleten Vebjørn Sønsteby kjemper om en plass i VM i STIHL TIMBERSPORTS® nordiske mesterskap 2022.

Nordiske Mesterskap i TIMBERSPORTS® – norske atleter kjemper om plass i VM

27. – 28. august møtes den nordiske eliten innen STIHL TIMBERSPORTS® for å kåre en vinner av de nordiske mesterskapene 2022. Det er ikke bare tittelen som nordisk mester som står på spill – innsatsen avgjør også om en norsk PRO-atlet kommer til å representere Norge i den individuelle konkurransen under høstens VM. 

TIMBERSPORTS®-sesongen har hittil bydd på flere nordiske konkurranser for ekstremsportens norske atleter. Gjennom sommeren har de finpusset formen i tre delkonkurranser i Nordic Cup og den utfordrende konkurransen Nordic Trophy. Nå venter de nordiske mesterskapene 2022 for PRO-atletene Vebjørn Sønsteby og Ole Magnus Syljuberget. For å få en billett til individuell-VM i Sverige i høst kreves det prestasjoner i de nordiske mesterskapene som plasserer en av nordmennene blant Europas åtte fremste atleter på europarankingen. Både Vebjørn Sønsteby og Ole Magnus Syljuberget ser frem til helgens konkurranser.  

– Formen for nordiske mesterskap føles god. Jeg har forbedret meg litt og litt for hver konkurranse i år, så jeg håper på sesongens beste resultat. Jeg hadde et mål tidlig i vår om å kvalifisere meg til VM. Konkurransen er tøff, men jeg er klar for å yte best mulig, sier Vebjørn Sønsteby. 

– Målet i år er pallen. Jeg er veldig spent, og det blir moro å se hva resultatet blir. I forhold til treningsgrunnlaget i år så er formen ganske bra – jeg håper det holder, men det gjenstår å se, sier Ole Magnus Syljuberget.  

Samme dag som Sønsteby og Syljuberget kjemper om tittelen som nordisk mester og en plass i VM, konkurrerer Simen Jesnes Buraas og Bart Gevers i henholdsvis Rookie- og Intermediate-klassen. I årets utgave av de nordiske mesterskapene deltar også danske atleter, og det er også første gang at dameklassen kårer en nordisk mester.  

Lagkonkurranse venter under VM 
Uansett om noen av de norske atletene kaprer en plass i individuell-VM eller ikke, så har det norske landslaget en plass i lagkonkurransen i neste VM. Der konkurrerer de ulike landslagene i stafettlignende heat med fire personer på hvert lag. De fire atletene skal ta seg gjennom hver sin av grenene Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck og Standing Block Chop, i ett og samme heat. Landslagene møtes to og to i utslagsomganger der det laget som gjennomfører omgangen på raskest mulig tid, vinner og går videre i mesterskapet. De to lagene som vinner samtlige heat, tar seg til finalen og konkurrerer om verdensmestertittelen i lag-VM.  

Datoer og klokkeslett nordiske mesterskap 
STIHL TIMBERSPORTS® nordiske mesterskap 2022 sendes live på lørdagen via Facebook, YouTube og Twitch. 

Lørdag 27. august

10:00 – Rookie/Intermediate/Women. Livesending starter 09:45, følg livesendingen her
16:10 – PRO. Livesending starter 15:55, følg livesendingen her

Søndag 28. august 

10:00 – Lagkonkurranse