Ferry Svan og Emil Hansson

Nordiske TIMBERSPORTS® atleter kjemper mot eliten i Frankrike

Den 3. juli skal fire nordiske atleter møte noen av Europas beste STIHL TIMBERPORTS®-atleter. De svenske PRO-atletene Ferry Svan og Emil Hansson skal konkurrere i European Trophy 2022, mens Rookie-atletene Edvin Karlsson fra Sverige og Bo Andersen fra Danmark kjemper i French Rookie Championship.

Fire nordiske TIMBERSPORTS®-atleter skal 3. juli til Schirrhein i Frankrike for å representere sine respektive land i knallharde konkurranser. De to svenske PRO-atletene Ferry Svan og Emil Hansson skal konkurrere i European Trophy 2022, der resultatet avgjør hvilke atleter som kvalifiserer seg til World Trophy 2023. European Trophy samler de beste atletene i Europa, og Trophy-formatet er idrettens mest krevende. Utøverne må gjennomføre fire øvelser på rad på kortest mulig tid.

I årets utgave av World Trophy endte Ferry Svan på femteplass, mens Emil Hansson endte på sjuende. Nå satser svenskene på å fortsette den lovende sesongstarten ved å kvalifisere seg til neste års konkurranse.

– Jeg gleder meg til å møte de andre europeiske atletene i Frankrike. De polske atletene er spesielt dyktige, og det blir hard kamp om plassene i World Trophy 2023. Jeg klarte å vinne den europeiske kvaliken i fjor, og det er målet for årets konkurranse også, sier Ferry Svan.

Flere nordiske atleter deltar i Schirrhein
Samme dag som European Trophy går av stabelen, skal to nordiske Rookie-atleter kjempe mot noen av de beste Rookie-atletene i Europa. Svenske Edvin Karlsson og danske Bo Andersen skal delta i French Rookie Championship. Edvin Karlsson debuterte internasjonalt i mai under Rookie World Championship og har hatt en veldig god sesongstart. Bo Andersen hadde sin konkurransedebut tidligere i juni under Nordic Cup, der han endte på andreplass bak Edvin Karlsson og satte tre danske Rookie-rekorder. Nå ligger alt til rette for at den lovende dansken skal debutere internasjonalt.

– Konkurransen blir tøff, og det blir vanskelig for meg å klare en topplassering. Men målet er å forbedre tidene mine fra forrige konkurranse, selv om seier er hovedfokuset, sier Bo Andersen.

Følg sendingen fra European Trophy 3. juli fra kl. 15.00 her.