Ole Magnus Syljuberget i Single Buck

NORGE KLARE FOR REVANSJE UNDER DET NORDISKE MESTERSKAPET 2021

Den 28. august møtes den norske og svenske eliten innen STIHL TIMBERSPORTS® for oppgjør i det Nordiske Mesterskapet 2021. I løpet av helgen kåres en nordisk mester i Rookie-, Intermediate og PRO-klassen. Dessuten konkurrerer de norske Rookie- og PRO-atletene om tittelen Norgesmester 2021.

Nesten to år har gått siden ekstremsporten STIHL TIMBERSPORTS® Nordiske Mesterskap sist ble arrangert. Da ble det avholdt i Dølemo i Norge, og endte med trippelseier til Sverige. I år reiser de norske atletene til Sverige, og er klare for revansje.

For nordmennene står det også om den nasjonale tittelen Norgesmester, der den beste Rookien og den beste PRO-atleten også krones til Norgesmester 2021. Vebjørn Sønsteby innehar norgesmestertittelen i PRO-klassen fra 2019, men han stiller ikke opp for å forsvare denne i årets konkurranse. Det gjør derimot Ole Magnus Syljuberget, som er klar for kamp.

– Jeg ser frem til å få konkurrere mot svenskene igjen, det er lenge siden sist. Nordisk pleier å være spennende, og det er bra å få bryne seg mot våre naboer fra Sverige, sier Ole Magnus Syljuberget.

På lørdagen konkurrerer atletene individuelt; Rookie og Intermediate på formiddagen og PRO på ettermiddagen. Rookies og Intermediates konkurrerer samtidig og kan havne i samme heat, men best mulig resultat i respektive klasse teller. Rookies er atleter opptil 25 år, mens Intermediate er ferske atleter over 25 år. I år blir det ingen lagkonkurranse i Nordisk mesterskap.

Det kommer til å bli en tøff kamp ettersom konkurransen er hard og atletene har ladet lenge for å møtes til kamp. I 2020 ble det Nordiske Mesterskapet avlyst på grunn av pandemien, og årets konkurranse i Stenkullen utenfor Gøteborg blir den første konkurransen på to år der nabolandene møtes.

– Det er veldig kult at vi er i gang og kan arrangere denne typen konkurranser. Akkurat som atletene er resten av organisasjonen spente og ser frem til Nordisk. Konkurransen er steinhard, og jeg tror det blir en jevn kamp helt til innspurten, sier Emma Birgersson, PR- & kommunikasjonsansvarlig STIHL TIMBERSPORTS®.

Datoer og tider Nordisk Mesterskap
STIHL TIMBERSPORTS® Nordisk Mesterskap 2021 arrangeres uten publikum. PRO-NM livestreames via Facebook, Youtube og Twitch.

Lørdag 28. august: PRO-NM. Sendingen starter kl. 14:50.

Konkurrerende Nordisk Mesterskap 2021
Oversikt over deltakende atleter finnes i eventkalenderen til STIHL TIMBERSPORTS®.