Ole Magnus Syljuberget og Calle Svadling

Norske TIMBERSPORTS® atleter konkurrerer på Elmia Wood

I forbindelse med den verdensledende messen Elmia Wood, 2. – 4. juni, arrangerer ekstremsporten TIMBERSPORTS® to nordiske konkurranser – Nordic Trophy og Nordic Cup. Konkurransene, som avholdes inne på messeområdet, har deltakere fra samtlige av de skandinaviske landene.

Konkurransesesongen for TIMBERSPORTS® pangstartet i slutten av mai med internasjonale konkurranser i Wien. Nå står flere nordiske konkurranser på planen, med start på skogsmessen Elmia Wood sør for Jönköping. Den 3. – 4. juni samles norske, svenske og danske atleter for å konkurrere i Nordic Trophy og Nordic Cup.

Nordic Cup starter fredagen og avsluttes lørdagen, og Nordic Trophy avholdes på lørdag 4. juni. Atletene konkurrerer individuelt i tre, fire eller seks grener, avhengig av hvilken klasse og format de konkurrerer i. Atleter fra både herre- og damesiden kommer for å kjempe.

I Nordic Trophy konkurrerer atletene om to plasser per land til den europeiske konkurransen European Trophy, som igjen er kvalifisering til World Trophy. I Trophy-formatet skal atletene gjennomføre fire grener direkte etter hverandre: Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck og Standing Block Chop. Vinneren av hvert heat går videre til det står igjen to atleter i finalen. PRO-atletene Vebjørn Sønsteby og Ole Magnus Syljuberget konkurrerer for Norge.

Utover de to nordiske konkurransene blir det også arrangert fire oppvisninger i løpet av messen.

Nordic Cup arrangeres fredag mellom 13-17 og varer til lørdag, da også Nordic Trophy arrangeres, mellom 12-16.
Oppvisninger gjennomføres torsdag klokken 10, 12, 14 og 16.

Alle konkurranser arrangeres inne på messeområdet for Elmia Wood, ved monter 737.