Vebjørn Sønsteby

STIHL TIMBERSPORTS® arrangerer det første virtuelle europeiske mesterskapet

Det er med glede STIHL TIMBERSPORTS® annonserer Virtual European Championship 2020 – ekstremsportens første virtuelle internasjonale konkurranse noensinne. Konkurransen erstatter det tidligere avlyste individuelle mesterskapet, og sendes søndag 27. desember. Da skal det krones den aller første Virtuelle europeiske mesteren i STIHL TIMBERSPORTS®.

I det virtuelle europeiske mesterskapet møtes 14 av Europas beste TIMBERSPORTS® atleter, øks mot øks, men fra ulike steder, i et oppgjør om sesongens virtuelle europeiske mester.  

De konkurrerende består 14 atleter, hvorav ti atleter har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser i løpet av året, samt fjorårets nasjonale mestere fra Storbritannia, Ungarn, Romania og Norge. I disse fire landene har det ikke vært mulig å arrangere offisielle nasjonale konkurranser på grunn av COVID-19. 

Vebjørn Sønsteby representerer Norge etter å ha kvalifisert seg til Virtual European Championship 2020 som Norgesmester 2019.

– Det har vært et veldig spesielt år for TIMBERSPORTS®, og det er kult å endelig kunne gjennomføre en internasjonal konkurranse. Jeg har fokusert en del på teknikk og utstyr denne sesongen, og det skal bli spennende å se resultatet av det. En spesiell sesong avsluttes på en spesiell måte – å se konkurransen avgjøres hjemme fra sofaen i romjula, sier Vebjørn Sønsteby.  

Mer informasjon om de 14 atletene finnes i STIHL TIMBERSPORTS® database.

Gjennomføres under tilpassede former 
De konkurrerende atletene har utført konkurransegrenene på sine hjemsteder, i tråd med lokale restriksjoner og strenge krav til hygiene, i perioden 30. november til 10. desember. Konkurranseformatet er likt som det opprinnelige for individuelle STIHL TIMBERSPORTS® konkurranser, der atletene utfører de seks grenene Underhand Chop, Standing Block Chop, Springboard, Single Buck, Stock Saw og Hot Saw. 

Som alltid får atletene poeng basert på tidene sine i hver gren, og det avgjøres i tre omganger. Tidene Single Buck og Springboard teller kun for de åtte som går videre til andre runde. Tidene for Hot Saw teller kun for de seks beste atletene i den tredje og siste runden. 

Atletenes prestasjoner er kontrollert og filmet av offisielle representanter for STIHL TIMBERSPORTS®. Videofilmer og tider gjennomgås og godkjennes av sportens offisielle dommere, på lik linje som i tradisjonelle konkurranser. 

Til tross for at de 14 atletene allerede har gjennomført alle sine øvelser, er det ikke avslørt for dem eller resten av verden hvilke tider de har satt på de ulike øvelsene, eller hvem som til slutt står igjen som vinner av det første virtuelle STIHL TIMBERSPORTS® Europamesterskapet. Både utøvere og fans må vente til konkurransen sendes søndag 27. desember. Konkurransen vises klokken 14:30 på FacebookYoutube og Twitch.tv.

Men det blir snart mer TIMBERSPORTS action og konkurranser i verdensklasse. Den 2. januar kl. 14:30 sendes Virtual European Hot Saw Challenge via samme kanaler for å gi TIMBERSPORTS®-sesongen 2021 en knivskarp start.