Standing Block Chop

TIMBERSPORTS® presenterer årets konkurranser – VM i Sverige årets høydepunkt

Etter to år med pandemi og restriksjoner presenterer ekstremsporten TIMBERSPORTS® nå en komplett konkurransesesong i 2022. For de norske atletene venter flere internasjonale og nasjonale konkurranser. Årets høydepunkt går av stabelen 28.–29. oktober i Gøteborg og Partille Arena, når nabolandet Sverige skal arrangere VM i TIMBERSPORTS® for aller første gang. 

Ekstremsporten TIMBERSPORTS® er tilbake med en komplett konkurransesesong for 2022, etter to år med pandemi og restriksjoner på arrangementer. Extremsporten, der profesjonelle atleter konkurrerer med øks og sag i seks ulike grener, har de siste årene blitt stadig mer etablert i de nordiske landene. Atletene konkurrerer både individuelt og lagvis i ulike konkurranseformater i perioden mai til oktober. 

I år er nabolandet Sverige vertskap for den mest prestisjefylte konkurransen, VM i TIMBERSPORTS®, for aller første gang. 28.–29. oktober samles verdenseliten i Partille Arena utenfor Gøteborg – med atleter fra blant annet Norge, Sverige og mesterlandene USA, Australia og New Zealand.

– At et nordisk land skal være vertskap for et VM i TIMBERSPORTS®, er selvsagt en stor ære og veldig gøy, sist var på Lillehammer i 2017. Egentlig skulle det ha funnet sted i 2020, men på grunn av pandemien ble det utsatt til i år. Det merkes at både de norske og internasjonale atletene lengter etter et ordentlig VM og å få konkurrere foran publikum igjen, sier Emma Birgersson, PR- og kommunikasjonsansvarlig STIHL TIMBERSPORTS®.

Under verdensmesterskapet gjennomføres både lagkonkurranser og individuelle konkurranser. Hvem som eventuelt vil representere Norge, kommer til å avgjøres under de nordiske mesterskapene i slutten av August. Som vertsnasjon er Sverige garantert deltakelse i mesterskapet, men hvilken atlet som skal representere landet, vil også bli klart etter de nordiske mesterskapene. 

Flere internasjonale konkurranser venter
Frem til VM-helgen i oktober skal de norske og nordiske atletene delta i flere andre konkurranser. Den internasjonale sesongen begynner 28. mai med konkurransen World Trophy, fra Norden er det kun de svenske atletene Ferry Svan og Emil Hansson som konkurrerer. Trophy-formatet er krevende, siden atletene møtes to og to i utslagsdueller, i fire utfordrende grener etter hverandre. Den samme helgen er det også Rookie World Championship, der den svenske junioratleten Edvin Karlsson er med og kniver om verdensmestertittelen. Begge konkurransene foregår i Rathausplatz i Wien, Østerrike. 

Konkurransesesongens høydepunkt 2022:
- 28. mai arrangeres den populære og utfordrende konkurransen World Trophy samt juniorverdensmesterskapet Rookie World Championship i Østerrike.
- 3.-4 juni konkurrerer de norske atletene i Nordic Trophy og Nordic Cup, på messen Elmia Woods i Jønkøping, Sverige. 
- 3. juli møtes de europeiske atletene i European Trophy i Frankrike. Her konkurrerer de om en plass i World Trophy 2023.
- 27.-28. august deltar Norges beste atleter i de nordiske mesterskapene, der de skal kjempe om tittelen som nordisk mester og hvilken atlet som skal representere sitt land i det individuelle verdensmesterskapet.  
- 11. september avgjøres European Nations Cup i Sveits. Hvert deltakerland sender to proffatleter og to Rookie-atleter for å kjempe om tittelen som beste europeiske land.
- Helgen 28.–29. oktober er Sverige vertskap for VM i TIMBERSPORTS® for første gang. I Partille Arena i Gøteborg skal verdens beste atleter konkurrere både individuelt og lagvis for sine nasjoner.

Tilbakevendende partnere og nye sponsorer
Denne spennende sesongen har STIHL TIMBERSPORTS® med seg både nye sponsorer og tilbakevendende partnere. Vi fornyer samarbeidet med LIEBHERR og Ford, og de forblir dermed internasjonale hovedsponsorer for sporten. Samtidig blir den tyske lagsportspesialisten Uhlsport ny internasjonal sponsor og offisiell leverandør av klær til STIHL TIMBERSPORTS® og deres arrangementer frem til 2023.

Hele konkurranseplanen er tilgjengelig her: https://data.stihl-timbersports.com 
Billetter til VM: https://stihltimbersports.no/world-championship-2022