Ole Magnus Syljuberget (på bildet) og Vebjørn Sønsteby konkurrerte for Norge i PRO-klassen i Nordic Cup i Orsa.

Trippel pallplass til Sverige i TIMBERSPORTS® Nordic Cup – de norske atletene bød på sterk motstand

I helgen ble den siste delkonkurransen i ekstremsporten STIHL TIMBERSPORTS® Nordic Cup avgjort i Orsa, Sverige. Helgens konkurranse var også kvalifisering til European Nations Cup i september. PRO atleten Vebjørn Sønsteby ble beste nordmann med en femteplass, foran landsmann Ole Magnus Syljuberget. Bart Gevers som konkurrerte i Intermediate-klassen tok en fjerdeplass i sin klasse. Samtlige norske atleter gjorde det godt i ulike grener.

Helgens konkurranse i Orsa, Sverige var avslutningen på årets konkurranseserie i STIHL TIMBERSPORTS® Nordic Cup. På lørdag konkurrerte Rookie, damer og Intermediate, der Bart Gevers representerte Norge i den sistnevnte, mens PRO-atletene avgjorde sin klasse på søndagen. Etter helgens konkurranse ble det kåret en vinner både for helgen og sammenlagt for hele Nordic Cup.

I PRO-klassen var de svenske atletene forhåndsfavoritter. Søndagens konkurranse var den siste før Nordisk Mesterskap i slutten av august, og var også kvalifisering til VM i oktober. De norske atletene Vebjørn Sønsteby og Ole Magnus Syljuberget stod godt imot på svenskenes hjemmebane. Ole Magnus viste igjen at han er verdensrekordholder i Stock Saw da han vant grenen. Dessverre holdt det ikke til seier totalt sett, og Ole Magnus endte på en sjetteplass. Vebjørn klokket inn til en femteplass totalt, etter en tredje-, fjerde og femteplass i grenene. Hans beste gren plasseringsmessing var Springboard, der han kun var noen tideler bak svenske Calle Svadling.

– Jeg har trent hardt den siste tiden, og det har gitt resultater. Det føles bedre og bedre for hver konkurranse. Det føles lovende for Nordisk Mesterskap, og det kan gå hele veien til en pallplass, sier Vebjørn Sønsteby.

I PRO-klassen ble det trippel svensk på pallen med Ferry Svan som tok gullmedaljen og totalseieren i Nordic Cup. Svensken gjorde sin beste konkurranse hittil og holdt et høyt nivå i alle seks grener. Seieren innebar at Ferry, sammen med andreplassvinner Emil Hansson, kvalifierte seg til European Nations Cup i Schweiz i september.

På lørdagens konkurranse i Intermediate-klassen ble Norge representert av Bart Gevers, som gjorde en jevn konkurranse og avsluttet på en fjerdeplass. I grenen Single Buck slo nordmannen til med en tid som gav ham en andreplass i grenen, rett bak dagens vinner Viktor Clarmo fra Sverige.

Flere konkurranser i 2022
For de norske atletene venter neste konkurranse i storkonkurransen Nordisk Mesterskap 27.-28. august. Der har de norske PRO-atletene mulighet til å kvalifisere seg til det individuelle VM i Partille Arena, Sverige, 28. – 29. oktober. Under VM i oktober skal det norske landslaget også stille i lag-VM der det beste landslaget skal kåres.

Resultat Nordic Cup i Orsa
Intermediate: 1. Viktor Clarmo (SE), 2. Peter Eriksson (SE), 3. Emil Svensson (SE) 4. Bart Gevers (NO), 5. Kim Wolke (SE), 6. Johan Segerstedt (SE).
PRO: 1. Ferry Svan (SE), 2. Emil Hansson (SE), 3. Pontus Skye (SE), 4. Calle Svadling (NO), 5. Vebjørn Sønsteby (NO), 6. Ole Magnus Syljuberget (SE).

Overall results from Nordic Cup:
PRO: 1. Ferry Svan (SVE), 2. Emil Hansson (SVE), 3. Pontus Skye (SVE), 4. Calle Svadling (SVE),
5. Vebjørn Sønsteby (NOR), 6. Ole Magnus Syljuberget (NOR).
Rookie: 1. Edvin Karlsson (SVE), 2. Bo Andersen (DAN), 3. Johan Staf (SVE), 4. Simen Jesnes Buraas (NOR), 5. Edvin Berglund (SVE), 6. Albin Nilsson (SVE), 7. Adam Bjöns (SVE), 8. Esben Pedersen (DAN), 9. Anton Lindberg (SVE), 10. Axel Björk (SVE).
Women: 1. Tove Njåstad (SVE), 2. Åsa Nordberg (SVE), 3. Felixia Banck (DAN).
Intermediate: 1. Emil Svensson (SVE), 2. Viktor Clarmo (SVE), 3. Peter Eriksson (SVE), 4. Bart Gevers (NOR), 5. Klaus Magnus Halvorsen (NOR), 6. Kim Wolke (SVE), 7. Johan Segerstedt (SVE), 8. Mats Helgesson (SVE), 9. Mattias Henriksson (SVE).