VM i STIHL TIMBERSPORTS® 2020

Video file
Avenyn Göteborg

VM I GØTEBORG I 2020

7. – 8. november 2020 avgjøres verdensmesterskapet i STIHL TIMBERSPORTS® i Gøteborg. I løpet av to kvelder konkurrerer over 100 atleter i Partille Arena om den prestisjefylte verdensmestertittelen i lag og verdens tolv fremste atleter om tittelen i individuell-VM. 

Det er første gang Sverige er vert for verdensmesterskapet i STIHL TIMBERSPORTS®. Mesterskapet tiltrekker seg tusenvis av tilskuere som bevitner konkurransen sammen med fans fra både vertslandet og hele verden. TV-kanaler fra blant annet Tyskland, Australia, USA, Canada og Norge sender VM, med flere millioner seere verden over.   

Verdensmesterskapet i STIHL TIMBERSPORTS® er det største arrangementet i den globale tømmersportsverdenen. Det norske landslaget får mulighet til å representere det norske flagget i lag-VM og eventuelt individuell-VM når verdenseliten fra land som Australia, USA, Canada, Tyskland, New Zealand, Storbritannia og Frankrike kommer til Sverige. Alle med målet om å bli verdensmester. 

Partille Arena

Verdensmesterskapet i STIHL TIMBERSPORTS® 2020 arrangeres på Partille Arena, bare 10 minutter fra sentrum av Gøteborg. Arenaen nås enkelt med buss eller tog fra Gøteborgs sentralstasjon eller med bil via E20. Bygningen huser både restaurant, bar og kiosker. 

Arenaen har plass til opp mot 5 500 tilskuere og tar imot verdenseliten når VM avgjøres 7. – 8. november. Tusenvis av fans fra hele verden kommer til å fylle arenaen for å heie frem sitt land i lag-VM og kåre verdensmesteren i individuell-VM. 

Partille Arena

Lag-VM

Totalt konkurrerer over 100 atleter fra 20 land i lag på fire i en stafettkonkurranse om verdensmestertittelen. I spennende dueller konkurrerer lagene i utslagsomganger, der det raskeste laget går videre til neste runde. I stafetten inngår Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck og Standing Block Chop. De siste årene har lag som har gått til finalen, imponert med raske tider og kappet opp fire trestokker på under minuttet.

Team Norge 2019

Individuell-VM

Verdens tolv fremste atleter konkurrerer i det individuelle verdensmesterskapet om den prestisjefylte verdensmestertittelen. De konkurrerer i samtlige TIMBERSPORTS® grener i tre runder, og poeng gis ut fra raskest tid i den respektive grenen. De med lavest poeng elimineres etter avsluttet runde. I finalen konkurrerer de seks atletene som er igjen, i Hot Saw. Den atleten med høyeste poengsum totalt etter samtlige grener utnevnes til verdensmester i STIHL TIMBERSPORTS®. 

Norge Timbersports

Sikre deg billetter til VM 2020

Verdensmesterskapet i TIMBERSPORTS® i Gøteborg er en unik sjanse til å se verdenseliten slåss om verdensmestertittelen.

Kjøp billetter

Lørdag 7. nov.:

Lag-VM

Kjøp billetter

Søndag 8. nov.:

Individuell-VM

Kjøp billetter

Pakke:

2-dagersbillett

Kjøp billetter

Audience 2017 Liverpool

Kjøp praktisk reisepakke

Sørg for å bo, reise og spise bra når du skal se verdenseliten konkurrere om verdensmestertittelen i svenske Gøteborg og Partille Arena. Kjøp en ferdig pakke eller skreddersy hele opplevelsen for VM i TIMBERSPORTS® 2020. 

Kjøp pakke 

Göteborg, sårvagn