VM i STIHL TIMBERSPORTS® 2022

Video file
Avenyn Göteborg

VM I GØTEBORG I 2022

Den 28.-29. oktober 2022 avggjøres verdensmesterskapet i STIHL TIMBERSPORTS® i Göteborg. I løpet av to kvelder konkurrerer over 100 atleter framer enn 20 nasjoner i Partille Arena om den prestisjefylte verdensmestertittelen i lag og verdens 12 fremste atleter om verdensmestertittelen individuelt. 

Det er første gangen Sverige er vertsland for verdensmesterskapet  i STIHL TIMBERSPORTS®, som to ganger tidligere har blitt arrangert i Norge. Mesterskapet lokker til seg tusenvis av tilskuere som ser konkurransene i arenaen. TV-kanaler fra blant annet Tyskland, Australia, USA, Canada og Norge sender VM, i tillegg til at konkurransene livestreames i STIHL sine kanaler. Dette gjør at flere millioner seere verden over følger de actionfylte ekstremkonkurransene.

Verdensmesterskapet i STIHL TIMBERSPORTS® er det største eventet i den globale timbersportsverden. Det norske landslaget får får mulighet til å representere det norske flagget i lag-VM og eventuelt indivitualet når verdenseliten gjester Sverige, alle med mål om å bli verdensmester 2022.

Partille Arena

Verdensmesterskapet i STIHL TIMBERSPORTS® 2022 arrangeres i Partille Arena, kun 10 minutter utenfor Göteborg sentrum. Arenaen nås enkelt med buss eller tog fra Göteborg Centralstation eller med bil via E20. I bygget finner du restaurant, bar og kiosker.  

Arenaen tar oppimot 5 500 tilskuere, og ønsker velkommen til verdenseliten når VM avgjøres 28.-29. oktober. Et tusentalls fans fra hele verden kommer til å fylle arenaen for å heie frem sitt land både i lag-VM og i det individuelle VM disse to actionfylte kveldene. 

Partille Arena

Lag-VM

Totalt konkurrerer over 100 atleter fra mer enn 20 land i lag på fire i en stafett om verdensmestertittelen. Lagene konkurrerer i en spennende utslagskonkurranse, der det raskeste laget avanserer til neste runde. I konkurranseformatet inngår øvelsene Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck og Standing Block Chop. De siste årene har lag som har gått til finalen imponert med raske tider og hamlet opp med fire treblokker på under ett minutt.

Team Norge 2019

Individuell-VM

Atletene samler poeng gjennom året, og de 12 beste i verden konkurrerer om den prestisjefylte verdensmestertittelen i sesongens høydepunkt, det individuelle VM. De konkurrerer i samtlige seks TIMBERSPORTS® disipliner over tre runder, og poeng gis ut fra raskeste tid i respektive gren. Atletene med lavest poeng elimineres etter avsluttet runde. I finalen står seks atleter igjen, som skal konkurrere mot hverandre i den spektakulære grenen Hot Saw. Den atleten med høyest totalsum etter seks grener utnevnes til verdensmester i STIHL TIMBERSPORTS®. 

Norge Timbersports

Sikre deg billetter til VM 2022

Verdensmesterskapet i TIMBERSPORTS® i Gøteborg er en unik sjanse til å se verdenseliten slåss om verdensmestertittelen.

Kjøp billetter

Fredag 28. okt.:

Lag-VM

Kjøp billetter

Lørdag 29. okt.:

Individuell-VM

Kjøp billetter

Pakke:

2-dagersbillett

Kjøp billetter

Audience 2017 Liverpool

Vil du oppleve VM allerede nå?

Den som vil oppleve styrke, svette og sagflis allerede nå kan sjekke ut STIHL TIMBERSPORTS® World Championship 2019 som gikk av stabelen den 1.-2. november i Praha, Tsjekkia.

Se den individuelle konkurransen

Sjekk ut lagkonkurransen

 

Göteborg, spårvagn