Ferry Svan 2019

Ferry Svan lader opp til sitt første verdensmesterskap

Til helgen arrangeres verdensmesterskapet i Timbersports i Praha. Ferry Svan, sønn av tidligere langrennsløper Gunde Svan, deltar i sitt første VM individuelt, og representerer Sverige. Ferry er med sine 23 år også den yngste svensken til å delta individuelt for Sverige noensinne. Siden han ble nordisk mester på Dølemo i Norge i slutten av august har han ligget i hardtrening inn mot VM.

– Jeg har hatt virkelig harde uker treningsmessig, og nå skal jeg begynne å slippe opp på treningen for å få en fin form, sier Ferry Svan. 

Lørdag kveld entrer Ferry scenen i VM i Timbersports når mesterskapet avgjøres, og det er første gangen han deltar i det individuelle mesterskapet. Han skal være med i kampen om verdensmestertittelen mot elleve av verdens fremste atleter, og konkurransen er hard. Stornasjoner som USA, Canada, Australia og New Zealand er med i gullkampen, i tillegg til erfarne atleter fra flere europeiske land. Årets startfelt byr også på noen overraskelser, som gjør at Ferry har mulighet til å nå langt. 

– Det er et spesielt år ettersom det er mange nye atleter som er kvalifisert. Vi er seks stykker med jevn erfaring med VM, og det gjør at det er store sjanser for å nå langt, sier Ferry. 

Yngste svenske atleten noensinne
Med årets deltakelse blir Ferry den yngste svenske atleten som noensinne har kvalifisert seg til et individuelt verdensmesterskap. Han er også den yngste i årets startfelt. Den eldste atleten er 45 år gamle Christophe Geissler fra Sveits, mens den nest yngste er 24 år gamle Brayden Meyer fra Australia. 

– Jeg synes det er kult at jeg har lykkes med å kvalifisere meg såpass tidlig. De andre atletene har lenger erfaring, men nå har jeg mulighet til å se og lære, sier Ferry. 

Nummer én i Europa i grenen Springboard
I det individuelle VM i STIHL Timbersports konkurreres det i tre runder. Samtlige tolv atleter konkurrerer i den første runden, de åtte beste går videre til andre runde, og de seks beste etter runde to går videre til tredje runde. 

– Målet mitt er å komme til siste runde og få kjøre Hot Saw, det hadde vært fantastisk kult. Jeg har gode sjanser hvis jeg tar meg videre til andre runde, for akkurat nå er jeg best i Europa i Springboard, som er en av grenene i den runden, forteller Ferry. 

Deltagere individuelt VM 2019 
1. Shane Jordan, Zew Zealand
2. Martin Rousal, Tsjekkia
3. Ben Cumberland, Canada
4. Cassidy Scheer, USA
5. Brayden Meyer, Australia
6. Pierre Puybaret, Frankrike
7. Elgan Pugh, Storbritannia
8. Danny Mahr, Tyskland
9. Ferry Svan, Sverige
10. Michal Dubicki, Polen
11. Christophe Geissler, Sveits
12. Koen Martens, Belgia

Historikk verdensmestere

År Sted Verdensmester lag Verdensmester individuelt
2018 Liverpool, Storbritannia Australia Laurence O'Toole, AUS
2017 Lillehammer, Norge New Zealand Jason Wynyard, NZL
2016 Stuttgart, Tyskland Australia Jason Wynyard, NZL
2015 Poznan, Polen Australia Jason Wynyard, NZL
2014 Innsbruck, Østerrike Australia Jason Wynyard, NZL
2013 Stuttgart, Tyskland New Zealand Brad de Losa, AUS

Billetter til VM 2019 i STIHL TIMBERSPORTS® er nesten utsolgt, med bare noen få billetter til lagkonkurransen på fredag igjen. Dagsbillett koster 490 CZK og fås på https://www.stihl-timbersports.com

Dato:
Fredag 1. november: VM lag 2019, 19:00
Lørdag 2. november: VM individuelt 2019, 19:00

Sted:
Industrial Palace, Výstaviště, 170 00 Praha 7-Bubeneč, Tsjekkia

Livestream:
Konkurransene begge dager vil livestreames på:
www.stihl-timbersports.com 
https://www.facebook.com/stihltimbersports 
https://www.youtube.com/user/STIHLTIMBERSPORTStv  
https://www.twitch.tv/stihltimbersports