Klaus Magnus Halvorsen

Nordic TIMBERSPORTS® konkurranse i Hamar - kampen i Nordic cup fortsetter 

Konkurransesesongen er i gang for de norske TIMBERSPORTS®- atletene. 16.-17. juli møtes atleter fra Norge, Sverige og Danmark på Stortorget i Hamar, i Nordic Cup-turneringen. 

I juni startet konkurransesesongen for de aller fleste av nordiske atletene i ekstremsporten TIMBERSPORTS®. Atleter fra Norge, Sverige og Danmark var sist samlet på messen Elmia Wood i Sverige, i den første av tre konkurranser under Nordic Cup i både på herre- og dameklassen. For de norske atletene var konkurransen i Sverige starten på sesesongen. Nå går ferden videre til Norge og Hamar, der atleter fra alle klasser stiller – PRO, Rookie og Intermediate. Konkurransen i Nordic Cup arrangeres på Stortorget i Hamar, kl 13.00 lørdag 16. juli og kl 11.00 søndag 17. juli. 

For Norge stiller Vebjørn Sønsteby og Ole Magnus Syljuberget, begge verdensrekordholdere i grenen Stock Saw, i PRO-klassen. 

– Fra konkurransen på Elmia har jeg tatt med meg både oppturer og nedturer fra de ulike øvelsene, etter Elmia vet jeg hva jeg må gjøre for å bli bedre. Jeg tror konkurransen i Hamar blir tøff, og målet er naturligvis en pallplass, sier Ole Magnus Syljuberget. 

Rookie- atletene som representerer Norge er Simen Jesnes Buraas og Tarjei Mathis Staurheim, hvor sistnevnte får sin konkurransedebut. I Intermediateklassen, konkurranseklassen som ligger mellom PRO og Rookie, konkurrerer de norske atletene Bart Gevers og Klaus Magnus Halvorsen. De slo begge norske rekorder i sin klasse under første del av konkurransen i Sverige. Gevers var svært imponerende, og sagde på 42,36 i grenen Single Buck, mens Halvorsen dukker opp i Hamar med to nye rekorder i grenene Underhand Chop (50,79) og Standing Block Chop (37,74). 

– Jeg gleder meg masse til å konkurrere i Norge. Fra forrige konkurranse lærte jeg at det lønner seg å gå gjennom utstyret før start, og at det er viktig å holde fokus. Før denne konkurransen er målet mitt en tid på under 30 sekunder i Standing Block Chop, sier Klaus Magnus Halvorsen. 

Den tredje og siste konkurransen i Nordic Cup finner sted i Orsa, Sverige, 6.-7. august.