andre delkonkurranse av Nordic Cup deltok tre norske atleter. PRO-atlet Vebjørn Sønsteby ble beste nordmann med en femteplass.

Nordisk cup i TIMBERSPORTS® fortsetter - nye rekorder og en femteplass for Norge

Da andre delkonkurranse i TIMBERSPORTS® Nordic Cup 2023 ble avholdt 21.–22. juli, kom det nye rekorder i fleng. Foran et stort publikum i Malung i Sverige ble det satt hele åtte nye nordiske rekorder fordelt på de fire konkurranseklassene. Fra Norge deltok tre atleter, og PRO-atlet Vebjørn Sønsteby ble beste nordmann med en femteplass. Nå nærmer sesongens høydepunkt seg, De nordiske mesterskapene, og de skal avholdes på hjemmebane.

I helgen var ekstremsporten TIMBERSPORTS® på plass i Malung i Sverige da andre delkonkurranse i Nordic Cup 2023 ble avholdt i forbindelse med den populære dansebanduken. Atleter fra hele Norden var på plass for å samle nye poeng i de ulike konkurranseklassene. Konkurransehelgen bød på mange personlige og nordiske rekorder for atletene. Fra Norge deltok Vebjørn Sønsteby (Pro), Ole Magnus Syljuberget (Pro) og Bart Gevers (Intermediate).

Vebjørn Sønsteby fullførte grenen Springboard på under minuttet og satte dermed ny norsk rekord på 57,39 sekunder. Sønsteby endte til slutt opp med en femteplass.

– En femteplass er helt ok. Jeg hadde en del «stang ut» i flere øvelser, det var egentlig bare i Underhand og Springboard at jeg gjorde det bra. Jeg må nok ta meg litt sammen de siste ukene før De nordiske mesterskapene, sier Vebjørn Sønsteby, og fortsetter:
– Det blir mye jobb og alternativ trening før nordisk. Jeg kommer til å trene mye på «air chopping» med bare et økseskaft for og skjerpe teknikken de neste ukene. Jeg håper det holder til den europeiske rankingen og til en pallplassering i nordisk.

Norges andre PRO-atlet, Ole Magnus Syljuberget, plasserte seg på en sjetteplass, og han satte dessuten ny personlig rekord i grenen Underhand Chop (25,40 sekunder). Bart Gevers, som i forrige delkonkurranse satte ny verdensrekord i grenen Single Buck, tok en fjerdeplass.

I de tre neste delkonkurransene skal atletene fortsette å samle poeng, og cup-vinnerne kåres når alle delkonkurranser er fullført. Neste delkonkurransen arrangeres i Orsa i Sverige, og den siste delkonkurransen i Nordic Cup går av stabelen i Svenljunga i slutten av september. Etter Nordic Cup arrangeres De nordiske mesterskapene 2023 på hjemmebane i Elverum, 11.–13. august. De norske atletene må kvalifisere seg til VM i TIMBERSPORTS® som avholdes i Stuttgart 3.–4. november.