Den norske TIMBERSPORTS®-atleten Bart Gevers satte en Intermediate-verdensrekord i grenen Single Buck og en bronsmedalje i den første delkonkurransen av Nordic Cup 2023.

Nordmann satt verdensrekord i første del av TIMBERSPORTS® Nordic Cup

I helgen var norske, svenske og danske atleter samlet i Falun i Sverige for å sparke i gang konkurransesesongen i TIMBERSPORTS®. Konkurransedagene bød på flere personlige og nasjonale rekorder, samt en verdensrekord satt av norske Bart Gevers. I grenen Single Buck sagde Bart seg til en verdensrekord med den store håndsaga, på tiden 14,73 sekunder. Prestasjonen bidro til at han tok en bronsemedalje i konkurransen.

Totalt var 23 nordiske atleter på plass i den første delkonkurransen av Nordic Cup i Sverige. Bart Gevers (30) fra Vågå, konkurrerte i Intermediate-klassen, en klasse for atleter over 25 år som ikke enda konkurrerer i alle grener. Individuelt konkurreres det i tre, fire eller seks grener, avhengig av klasse og format. For Bart Gevers ble det en ny norsk rekord i øksegrenen Standing Block Chop, og en imponerende Intermediate-verdensrekord i håndsaggrenen Single Buck. Prestasjonene førte Bart til en bronse, bak svenske Kim Wolke og Emil Svensson på henholdsvis første- og andreplass.

– Jeg er veldig fornøyd med konkurransedagen, det gikk helt klart bedre enn hva jeg forventer meg. Grenen Single Buck gikk, som tiden tilsier om, veldig bra. Jeg kunde vært hakket vassere på Standing Block Chop og Underhand Chop, men i det store hele er jeg fornøyd med min plassering, sier Bart Gevers og fortsetter:
– Nå venter neste delkonkurranse om noen uker, frem mot den skal jeg finslipe på teknikken min i Standing Block Chop.

Nå skal atletene fortsette å samle poeng gjennom de tre neste delkonkurransene, og cupvinnere skal kåres når alle delkonkurransene er avgjort. Den andre delkonkurransen arrangeres i Malung, Sverige, i juli. Den tredje delkonkurransen arrangeres på det svenske landslagets hjemmebane i Orsa, og den siste delkonkurransen i Nordic Cup går av stabelen i Svenljunga, i slutten av september. Efter Nordic Cup arrangeres de Nordiske Mesterskapene 2023 på Elverum, 11. – 13. august.

Her går Nordic Cup 2023:
- 26. – 28. mai – første delkonkurranse av Nordic Cup i Falun
- 21. – 22. juli – andre delkonkurranse av Nordic Cup i Malung
- 5. - 6. august – tredje delkonkurranse av Nordic Cup i Orsa
- 23. – 24. september – fjerde og avgjørende delkonkurranse av Nordic Cup i Svenljunga

Alle konkurranseresultater fra første del av Nordic Cup 2023 finnes her.