Det norske landslaget i TIMBERSPORTS® er klare for å utfordre verdenseliten under VM 2023 i Stuttgart.

Norge klare for VM i TIMBERSPORTS® – publikumsfest i Tyskland venter

Om bare noen uker går VM i ekstremsporten TIMBERSPORTS® av stabelen, og det kommer til å bli en publikumsfest i Porsche-Arena i Stuttgart 3.–4. november. Det norske landslaget er i god form foran fredagens lagkonkurranse og tar sikte på å bli tidenes beste norske lag.
– Det norske landslaget er enda sterkere i år, og vi satser på å havne blant de ti beste nasjonene i VM, sier Ole Ivar Lierhagen, lagkaptein for Norge.

En lang og begivenhetsrik TIMBERSPORTS®-sesong kulminerer den første helgen i november når 120 atleter fra mer enn 20 nasjoner samles i et utsolgt Porsche-Arena i Stuttgart for å kjempe om verdensmestertittelen i ekstremsporten. De norske atletene Ole Ivar Lierhagen fra Ringsaker, Ole Magnus Syljuberget fra Ringsaker, Bart Gevers fra Vågå og norgesmester Vebjørn Sønsteby fra Brøttum er klare for å utfordre de store nasjonene.

– Vi gleder oss til et nytt VM. Vi drar ned med det samme laget som i fjor, og vi har alle utviklet oss siden sist. Vår beste tid som lag ligger på 1,05 minutter, og vi satser på å slå det. I fjor endte vi på en tiendeplass, og selvsagt prøver vi alltid å klatre oppover, men vi vet at det er tøff motstand, sier Vebjørn Sønsteby og fortsetter:
– Vi har finpusset litt og gjort noen endringer i hvem på laget som gjennomfører hvilken gren, slik at vi har best mulige forutsetninger. Nå blir det mye individuell øving på hver sin gren, men også en del fellestrening for å komme til Stuttgart som et godt samkjørt lag.

I lag-VM møtes landene i utslagsdueller i lag på fire, i de fire grenene Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck og Standing Block Chop. Hver atlet gjennomfører sin gren i en stafett.

Nordmenn klare for kamp
TIMBERSPORTS® VM samler verdens fremste utøvere av ekstremsporten – deriblant stornasjoner som Canada, New Zealand, USA og regjerende verdensmester Australia. I fjorårets VM i Göteborg gikk Norge videre fra tidskvalifiseringen, men røk ut i første runde mot Sveits. Dermed endte de på 15. plass av 20. Nordmennenes sesong hittil vitner om et lag i storform, og siktet er stilt inn på høyere plasseringer.

– Det norske landslaget er enda sterkere i år enn vi var i fjor. Det viser ikke minst de nye rekordene som ble satt denne sesongen, og jeg tror vi ender blant de ti beste nasjonene i VM, sier lagkaptein Ole Ivar Lierhagen.

Konkurransetidspunkter:
Lag-VM, fredag 3. november: Konkurransen starter 19.00. Følg konkurransen live her.
Individuell-VM, lørdag 4. november: Konkurransen starter 19.00. Følg konkurransen live her.