Norge støtte på tøff motstand med verdenseliten i TIMBERSPORTS® 2023 og endte til slutt på en 10. plass.

Norges lag viser utholdenhet og lovende fremgang i TIMBERSPORTS® verdensmesterskap

TIMBERSPORTS® verdensmesterskap ble avsluttet fredag ​​kveld. Norge fikk tøffe møter med verdenseliten og endte på en 10. plass av 20 nasjoner, et fremskritt for det norske landslaget. Så mange som 6 500 tilskuere så på avgjørelsen i Porsche-Arena, Stuttgart, hvor Australia til slutt ble kronet som verdensmester i 2023.

I Porsche-Arena, Stuttgart, var 6 500 tilskuere og rundt 100 utøvere samlet fredag ​​kveld for å oppleve lagkonkurrensen. Verdensmesterskapet markerer det internasjonale høydepunktet i TIMBERSPORTS®-sesongen og er ekstremsportens mest prestisjefylte konkurranse. Det norske landslaget – Ole Magnus Syljuberget, Vebjørn Sønsteby, Ole Ivar Lierhagen og Bart Gevers – har vært i god form gjennom sesongen, og tråkket inn på verdenscupscenen med mål om å bli tidenes beste norske lag.

I tidskvalifiseringen tidligere på ettermiddagen plasserte Norge seg på en 14. plass, noe som gjorde at de havnet i «Siste sjanse» for å kjempe om en plass i den ordinære runden. Lagformatet i TIMBERSPORTS® består av en stafett der fire atleter utfører hver sin gren etter tur. Lagene konkurrerer to og to mot hverandre i utslagsheat. Det laget som raskest fullfører alle fire grenene, går videre til neste heat.

I «Siste sjanse» sto Nederland for motstanden. Etter at alle fire grenene var gjennomført, stoppet klokken på 1:13,71 for det norske laget, noe som var en klar forbedring og seier. Dermed gikk Norge videre til ordinær runde, hvor stornasjonen New Zealand ventet. Det norske laget viste imponerende utholdenhet og styrke og kjempet seg til en tid på 1:09,59 (sirka fire sekunder bak sin beste tid) mot New Zealand som gikk seirende ut. Norge havnet på 10. plass i konkurransen – like bak det svenske landslagets 9. plass – og en forbedring på hele fem plasser siden lagkonkurrensen 2022.

– Vi har trent mer og kommer hit med mer erfaring – det har gått kjempebra! Vi har utviklet oss mye fra i fjor, sier Bart Gevers.

Lørdag 4. november fortsetter VM i Porsche-Arena med det individuelle mesterskapet. Da konkurrerer svenske Emil Hansson mot 11 andre nasjoner om tittelen verdensmester i TIMBERSPORTS® 2023.

Følg STIHL TIMBERSPORTS® VM 2023 live her.
Fullstendige resultater fra lagkonkurrensen finnes her.