Emil Hansson, Ferry Svan, Edvin Karlsson og Esben Pedersen forsvarte tittelen for Team Norden i TIMBERSPORTS® European Nations Cup.

Team Norden vinner europeisk TIMBERSPORTS® konkurranse – for andre år på rad

Seefeld i Østerrike var søndag 3. september vertskap for TIMBERSPORTS®-konkurransen European Nations Cup. I Pro-klassen representerte Ferry Svan og Emil Hansson Sverige og Norden. I Rookie-klassen deltok svenske Edvin Karlsson sammen med danske Esben Pedersen. De nordiske atletenes innsats resulterte i sammenlagtseier for Team Norden i lagkonkurransen – for andre år på rad.

I helgen fikk vi oppleve sesongens nest siste TIMBERSPORTS®-konkurranse for nordiske atleter, og de fikk teste formen til VM i november. European Nations Cup har et unikt opplegg der atletenes individuelle innsats i tillegg legges sammen lagvis. Team Norden besto også i år av svenskene Svan, Hansson og Karlsson samt danske Pedersen.

Sammenlagt innebar innsatsen deres – der den nordiske mesteren Emil Hansson tok gull i Pro-konkurransen og Edvin Karlsson forsvarte tittelen i Rookie-klassen – at Team Norden ble vinnerne av European Nations Cup for andre år på rad.

– Det var veldig deilig å stå øverst på pallen. Konkurransen var perfekt trening til VM i Stuttgart, og det var nyttig å måle krefter med Europas fremste atleter igjen, sier Emil Hansson og fortsetter:
– Jeg fikk litt problemer i hoggegrenene, men mot slutten slapp det, og etter Single Buck føltes det veldig bra. Nå venter den siste delkonkurransen i Nordic Cup, i tillegg til fullt fokus på trening til VM.

Konkurransen markerte også Pedersens og Karlssons siste internasjonale opptreden i Rookie-klassen, før de tar steget opp til proffnivået neste sesong. Svenske Karlsson levde opp til favorittstempelet og tok gullmedaljen, mens Pedersen imponerte og havnet på fjerdeplass.

– Jeg er fornøyd med egen innsats, spesielt med Standing Block Chop, der hoggene var rene. Jeg synes jeg har kommet langt siden forrige sesong, og jeg gleder meg til neste, sier Esben Pedersen.
– Dette var nok så nærme en perfekt konkurranse man kan komme. Det er moro å se at all tiden jeg har brukt på trening, lønner seg. Jeg følte meg godt forberedt og gikk inn i konkurransen med en avslappet følelse, noe jeg tror gjorde en stor forskjell, sier Edvin Karlsson.

European Nations Cup var den nest siste konkurransen for nordiske atleter denne sesongen. Helgen 23.-24. september arrangeres den fjerde og siste delkonkurransen i Nordic Cup – konkurransen som har strukket seg over hele sesongen. Deretter venter sesongens høydepunkt: VM i TIMBERSPORTS®, 3.-4. november i Stuttgart, Tyskland.