Den norske Pro-atleten Vebjørn Sønsteby satte ny norsk rekord i Hot Saw og endte på femteplass i den tredje delkonkurransen av Nordic Cup 2023.

Tredje delkonkurranse i Nordic Cup er avgjort – ny norsk rekord for Vebjørn Sønsteby

5.-6. august ble den tredje delkonkurransen av TIMBERSPORTS® Nordic Cup 2023 arrangert på Hornberga Gård i Orsa, Sverige. Tre norske atleter deltok i konkurransen, og Pro-atleten Vebjørn Sønsteby sagde seg til en ny norsk rekord i grenen Hot Saw.

Helgen 5.-6. august foregikk den tredje delkonkurransen i Nordic Cup 2023, den nordiske TIMBERSPORTS®-konkurransen som samler Nordens fremste atleter over fire delkonkurranser. Publikum på messen «Jakt & Fiskedagar» i Orsa, Sverige, fikk se ekstremsport i nordisk toppklasse da hele 19 personlige rekorder ble satt i løpet av helgen. En av dem var en ny norsk rekord i Hot Saw på 6,52 sekunder, som ble satt av Vebjørn Sønsteby (26).

– Generelt vurderer jeg min egen innsats som OK. Det er enkelte grener jeg fremdeles må finpusse, men jeg har forbedret tidene i alle grener gjennom sesongen og føler meg i god form. At det i tillegg ble norsk rekord i Hot Saw føles veldig bra, sier Vebjørn Sønsteby.

Sammenlagt holdt Sønstebys innsats til en femteplass i delkonkurransen, rett foran landsmannen Ole Magnus Syljuberget på sjette plass. Vinneren av Pro-klassen ble svenske Ferry Svan. Den tredje nordmannen i konkurransen, Bart Gevers, endte på femteplass i Intermediate-klassen. Delkonkurranse tre av Nordic Cup var siste sjanse til å finpusse formen til de nordiske mesterskapene 2023, som arrangeres i Elverum helgen 11.-13. august.

– Saker og ting begynner å falle på plass for meg denne sesongen. Det føles som jeg har gode sjanser for en pallplass i de nordiske mesterskapene. Jeg har som mål å bli norsk mester og havne på pallen, sier Vebjørn Sønsteby.