Vebjørn Sønsteby

Vebjørn Sønsteby forsvarer norgesmestertittelen i TIMBERSPORTS®

11. – 13. august arrangeres de nordiske mesterskapene i TIMBERSPORTS® i Elverum. I løpet av fredagen ble mesterskapene for både Rookie og Pro-klassen avgjort. Norge ble i Pro-klassen representert av Vebjørn Sønsteby og Ole Magnus Syljuberget. Nordmennene ga svenskene tøff motstand i flere grener. Etter en duell mellom nordmennene kunne Vebjørn forsvare sin tittel som Norgesmester i TIMBERSPORTS®.

I løpet av fredagen ble det nordiske mesterskapet avgjort i norske Elverum på De nordiske jakt- og fiskedagene. Foran et entusiastisk hjemmepublikum kjempet de norske utøverne til siste slutt for å gi de svenske favorittene en tøff motstand.

I sin triumferende grenen Stock Saw utmerket verdensrekordholderen Ole Magnus Syljuberget seg med en førsteplass. Kort tid etter ble det satt ny personlig rekord i Single Buck (18,52 sekunder). Med to tredjeplasser (i Stock Saw og Hot Saw) og en andreplass i Springboard trakk nordmannen Vebjørn Sønsteby til slutt det lengste strået av de to, med en fjerdeplass sammenlagt, kun ett poeng fra en pallplass. Som beste nordmann beholder Vebjørn tittelen Norgesmester.

– Det føles trist å være bare ett poeng fra en pallplass. Jeg hadde det tøft i noen grener og det påvirker det endelige resultatet. Nå håper jeg bare det er nok til en VM-plass, gjør det det er jeg fornøyd med innsatsen min, sier Vebjørn Sønsteby.

Etter dagens konkurranse legger Vebjørn seg på en sjuende plass på den europeiske rankingen, og har dermed en sjanse til å kvalifisere seg til VM i Stuttgart 3. - 4.november. Med fire europeiske nasjonale mesterskap igjen, må nordmannen holde seg innenfor de åtte beste for å være sikret plass i årets individuelle mesterskap. Det siste nasjonale mesterskapet arrangeres lørdag 9. september i Tsjekkia.

Svenske Emil Hansson forsvarte den nordiske mestertittelen fra i fjor, og med en fjerdeplass på den europeiske rankingen er 22-åringen allerede kvalifisert for det individuelle VM. Svenske Pontus Skye tok andreplassen med Ferry Svan på tredjeplass like bak.

Svensk og dansk pall i Rookie-mesterskapet
Fredag formiddag ble det nordiske mesterskapet i rookie-klassen avgjort, med utøvere fra Sverige og Danmark. Øverst på seierspallen sto den svenske forhåndsfavoritten Edvin Karlsson, som stilte sterkt mot hovedkonkurrenten Esben Pedersen, Danmark, som tok andreplassen. Den tidligere nordiske rookie-mesteren Adam Bjöns, Sverige, knep tredjeplassen. Norge hadde ingen deltakere i denne klassen.

Alle konkurranseresultater fra første del av nordiske mesterskapene ligger her.
Hele konkurranseoversikten for TIMBERSPORTS® finnes her.
Les flere nyheter om TIMBERSPORTS® Norge her.